Woonverzekering nieuws

24-08-2018

Steeds meer verzekeraars doen het: korting geven op je inboedelverzekering als je huis goed beveiligd is. Naast een goede gemoedsrust zorgt een veilig huis voor een lagere premie, met kortingen tot wel 20 procent. En dat kan tientallen euro’s per jaar schelen.

10-03-2018

Duizenden klanten van Univé zijn de afgelopen maanden onaangenaam verrast door een brief die van regiokantoor Univé Stad en Land op de mat viel. Daarin viel te lezen dat hun basisverzekering automatisch omgezet zou worden, naar een all-risk verzekering, met vanzelfsprekend een hogere premie. Onwetmatig, volgens deskundigen. Onhandige communicatie, volgens Univé.

24-01-2018

Afgelopen week raasde er een storm van ongekende proporties door Nederland. Dakpannen, takken tot zelfs Dixie-toiletten vlogen door de lucht. De schade liep in de miljoenen en de storm bezorgde verzekeraars overwerk. Want veel mensen weten niet altijd waar ze wel en niet voor verzekerd zijn bij stormschade.

13-12-2017

Het is donkerder en kouder buiten, en met de feestdagen in aantocht reden genoeg voor veel families om een enkeltje naar de zon te boeken. Een zonvakantie doet je de sneeuw en kou vergeten, maar niets is erger dan terugkomen en zien dat er is ingebroken. En we kunnen veel doen, maar ook de overheid kan ook meer doen.

19-10-2017

Nu het weer in Nederland de komende jaren steeds extremer lijkt te worden, wil het Verbond van Verzekeraars dat we ons daarop voorbereiden. Gezien de geografie van Nederland zijn overstromingen een groot risico in de toekomst. De oplossing: een verplichte collectieve verzekering.

Het klimaat verandert en wij merken dat: van bosbranden in de Verenigde Staten, tropische stormen op de Cariben tot aardbevingen in Mexico en overstromingen in Zuidoost Azië. Ook in Nederland, al vertaalt zich dat momenteel nog enigszins positief uit, met lekker warme dagen in oktober.