Woonverzekering nieuws

23-03-2019

De afgelopen vijf jaar is het aantal woninginbraken in Nederland gedaald. Maatregelen van de overheid, een hardere aanpak door de politie maar ook burgerinitiatieven hebben hier een grote rol in gespeeld. Een overzicht van de grootste factoren in deze forse daling.

24-08-2018

Steeds meer verzekeraars doen het: korting geven op je inboedelverzekering als je huis goed beveiligd is. Naast een goede gemoedsrust zorgt een veilig huis voor een lagere premie, met kortingen tot wel 20 procent. En dat kan tientallen euro’s per jaar schelen.

10-03-2018

Duizenden klanten van Univé zijn de afgelopen maanden onaangenaam verrast door een brief die van regiokantoor Univé Stad en Land op de mat viel. Daarin viel te lezen dat hun basisverzekering automatisch omgezet zou worden, naar een all-risk verzekering, met vanzelfsprekend een hogere premie. Onwetmatig, volgens deskundigen. Onhandige communicatie, volgens Univé.

24-01-2018

Afgelopen week raasde er een storm van ongekende proporties door Nederland. Dakpannen, takken tot zelfs Dixie-toiletten vlogen door de lucht. De schade liep in de miljoenen en de storm bezorgde verzekeraars overwerk. Want veel mensen weten niet altijd waar ze wel en niet voor verzekerd zijn bij stormschade.

13-12-2017

Het is donkerder en kouder buiten, en met de feestdagen in aantocht reden genoeg voor veel families om een enkeltje naar de zon te boeken. Een zonvakantie doet je de sneeuw en kou vergeten, maar niets is erger dan terugkomen en zien dat er is ingebroken. En we kunnen veel doen, maar ook de overheid kan ook meer doen.

19-10-2017

Nu het weer in Nederland de komende jaren steeds extremer lijkt te worden, wil het Verbond van Verzekeraars dat we ons daarop voorbereiden. Gezien de geografie van Nederland zijn overstromingen een groot risico in de toekomst. De oplossing: een verplichte collectieve verzekering.

Het klimaat verandert en wij merken dat: van bosbranden in de Verenigde Staten, tropische stormen op de Cariben tot aardbevingen in Mexico en overstromingen in Zuidoost Azië. Ook in Nederland, al vertaalt zich dat momenteel nog enigszins positief uit, met lekker warme dagen in oktober.

24-07-2017

BNR, financieel communicatiebureau SevenEight en verzekeraar Unigarant meldden dat per begin juli jl. er bij veel verzekeraars beperkende voorwaarden gelden voor de smartphone. De smartphone is gedekt door de inboedelverzekering. Een aantal belangrijke beperkende voorwaarden zijn dat het laten vallen van de telefoon er niet meer door gedekt wordt, net als waterschade. Verder volgt uit onderzoek onder 23 allrisk inboedelverzekeraars gedaan door SevenEight dat acht van hen een verplicht eigen risico hebben ingesteld van tussen de €100 en €150.

25-06-2017

Hoewel het aantal woninginbraken met 14% daalde in 2016 ten opzichte van 2015, werd er toch 55000 keer ingebroken. Een goede kluis kan bij bezit van kostbaarheden of gevoelige documenten een aanwinst zijn.

12-05-2017

Verzekeraar Reaal brengt sinds eind april jl. een onderscheid aan tussen haar verzekerden. Uit haar onderzoeken blijkt dat een zeer kleine groep mensen, namelijk 2%, relatief vaak schadeclaims indient. Voor Reaal betekent dit hogere kosten. Deze kosten moeten worden gedekt en gewoonlijk wordt dit op slechts een manier opgelost: het laten stijgen van de premie voor elk van haar klanten. Zo betaalt iedereen de rekening voor een klein groepje verzekerden.

20-04-2017

Het Verbond van Verzekeraars pleit voor het verplichten van rookmelders in alle gebouwen in Nederland. Op dit moment zijn rookmelders alleen nog verplicht in nieuwbouwwoningen. Laten we beginnen met het plaatsen van rookmelders in alle sociale huurwoningen, stelt het Verbond van Verzekeraars. Zo blijkt dat mensen die lager zijn opgeleid, met een lager inkomen en woonachtig zijn in oude stadswijken, meer risico lopen op woningbrand. Het aantal branden in huurwoningen ligt een stuk hoger dan het aantal branden in koopwoningen. Daarnaast zijn ook ouderen een risicogroep.