Informatie

Waaruit bestaat een woonverzekering?

Een woonverzekering bestaat vaak uit een combinatie van een inboedelverzekering, een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) en een aansprakelijkheidsverzekering. De meeste verzekeraars bieden deze verzekeringen ook los.

Wat is een opstalverzekering of woonhuisverzekering?

Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, dekt de brand-, storm- en inbraakschade aan je opstal (woonhuis) en de daarbij behorende onroerende zaken.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de brand-, water-, stroom-, en inbraakschade aan de inboedel van je woning. Onder inboedel wordt verstaan spullen die niet vastzitten in en aan het huis. Meubels in de woning en in de tuin, sieraden, kunstvoorwerpen, antiek, muziekinstrumenten en audiovisuele apparatuur vallen onder de inboedelverzekering.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je als particulier onbedoeld aan anderen toebrengt. Ook schade die je huisdier veroorzaakt is verzekerd.

Woonverzekeringen vergelijken

Op woningverzekeraars.nl kun je aanbieders van inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen vergelijken. In het overzicht staan de verzekeraars in de volgorde die is gebaseerd op populariteit en beoordelingen. Beoordelingen van de verzekeraars zijn afkomstig van o.a. onafhankelijke onderzoeken, rapportcijfers en polisvoorwaarden. Het is mogelijk om de polisvoorwaarden te vergelijken door op “meer informatie” link te klikken.

Contractperiode en bedenktijd

De contractperiode is vaak 1 jaar. Na het afsuiten van de verzekering heb je 14 dagen bedenktijd om de verzekering eventueel te annuleren.