Veilig én goedkoper op reis dankzij korting op je woonverzekering

Steeds meer verzekeraars doen het: korting geven op je inboedelverzekering als je huis goed beveiligd is. Naast een goede gemoedsrust zorgt een veilig huis voor een lagere premie, met kortingen tot wel 20 procent. En dat kan tientallen euro’s per jaar schelen.

We zitten aan het einde van de zomer, en met de komst van de wintermaanden worden inbrekers onrustig. Wie nog denkt aan een last minute vakantie, doet er goed aan er voor de zorgen dat het huis op en top beveiligd is tegen inbraak. Niet alleen voor de eigen gemoedsrust. Want de kortingen die verzekeraars geven, tot wel 20 procent op de premie, zijn haast te voordelig om te laten lopen.

Op de inboedelverzekering van ABN Amro, ANWB, Bruns ten Brink, Centraal Beheer, Delta Lloyd en Unigarant krijg je 20 procent korting op de premie. Andere verzekeraars geven 5 tot 15 procent korting. Om voor de korting in aanmerking te komen moet je in het bezit zijn van een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)-certificaat, die je kan krijgen door een erkend bedrijf in te schakelen, dat de aanpassingen in de beveiligingen van je huis voor je doorvoert. Overigens kan je die aanpassingen ook zelf doen, al moeten de sloten en dergelijke voldoen aan het SKG-keurmerk met twee of drie sterren. Elektronische beveiliging moet de Borg-norm hebben.

Stijgingen bij Centraal Beheer
Klanten van Centraal Beheer, een van de maatschappijen die kortingen voor beveiligde huizen geeft, zijn overigens niet helemaal goedkoper uit wat betreft de woonverzekering. Centraal Beheer heeft aan hun klanten middels een brief bekend gemaakt dat per 1 augustus de premie is gestegen van de verzekeringen. Gedupeerden klagen bij het programma Radar over de onverwachte en vaak exorbitante stijgingen van premies, met uitschieters tot wel bijna 67 procent.

Centraal Beheer verdedigt de stijging door te zeggen dat er in de nieuwe woonverzekering meer gedekt wordt, en dat de premie meer is afgestemd op het risico dat verzekerd wordt. Zo zouden tuin- en glasverzekeringen tegenwoordig zijn inbegrepen, ook voor mensen die deze verzekering niet hadden. Centraal Beheer meldt verder dat klanten die het er niet mee eens zijn, kunnen overstappen naar een andere verzekeraar.

Plaats een reactie